ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 Τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας είναι εύκολα προσιτά, μέσω ενός υπερβολικά αναπτυγμένου δικτύου δασικών και επαρχιακών δρόμων, και μπορούν να δώσουν πολλές ευκαιρίες για την γνωριμία με την φύση τους σε κάθε επισκέπτη εφοδιασμένομε την διάθεση για αυτό. Γενικά δεν είναι σημασμένα τα μονοπάτια τους, αλλά υπάρχουν πια καλοί χάρτες και βέβαια πάντα θα βρείτε κάποιον ντόπιο να σας πληροφορήσει.   

Η κορυφή του Παναιτωλικού (Κατελάνος, 1924μ.) είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμη, αρκεί να έχει κανείς μια σχετική εμπειρία ή καλή συνοδεία. Η ανάβαση γίνεται από τρία σημεία συνήθως: είτε από το Λαμπίρι στα ανατολικά, είτε από την Αγ. Παρασκευή στα δυτικά, είτε από το καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου. Από το καταφύγιο ξεκινά και το εθνικό μονοπάτι Ο11 που διασχίζει το Παναιτωλικό και καταλήγει στο Καρπενήσι, για να συναντήσει το Ε4.

 

 

 

 

Περισσότερα
ΣΠΟΡ

Ο Εύηνος έχει συνδέσει το όνομα του με το καγιάκ και το ράφτινγκ. Είναι από τις πρώτες και καλύτερα οργανωμένες πίστες του αθλήματος στην Ελλάδα.

Οι ορθοπλαγιές της Βαράσοβας είναι από τις πιο γνωστές πίστες αναρρίχησης στην Ελλάδα.

Ο αεροπτερισμός και το παραπέντε κοντεύουν να γίνουν εθνικά μας σπορ. Στην περιοχή θα βρείτε πολλούς συλλόγους που τα υπηρετούν.

Το ορεινό ποδήλατο δεν είναι κατάλληλο για τα απότομα μονοπάτια του Παναιτωλικού, αλλά στην ορεινή Ναυπακτία πολλές διαδρομές και δασικοί δρόμοι είναι εξαιρετικές πίστες για την εξάσκησή του.

Περισσότερα
Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Αδελφών Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, Αγρίνιο, 30131
26410 74500

Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.