Σύνδεση
Satelite Map

ΟΙΚΙΣΜΟΙ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

    ΘΕΡΜΟ

Το Θέρμο είναι μια όμορφη ορεινή κωμόπολη, που στέκεται στις ΝΑ πλαγιές του Παναιτωλικού και δεσπόζει της Τριχωνίδας λίμνης. Εχει αξιόλογες τουριστικές υποδομές και μπορεί να είναι η βάση για την εξερεύνηση τόσο του Παναιτωλικού όρους μέχρι και τον Ευρυτανικό Προυσσό, όσο και της δυτικής ορεινής Ναυπακτίας μέχρι τον Πλάτανο και την τεχνητή λίμνη του Ευήνου. Από την λίμνη μπορεί κανείς να συνεχίσει μέχρι την ανατολική Ευρυτανία, μέσω του Κρίκελου.

                                                                                      ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η ανατολική ορεινή Ναυπακτία είναι η σχετικά πιο αναπτυγμένη τουριστικά οερεινή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, με κεφαλοχώρι της και γνωστό προορισμό την Ανω Χώρα. Η ανατολική ορεινή Ναυπακτία είναι γεωγραφικά και ιστορικά τμήμα μια ευρύτερης ενότητας που περιλαμβάνει τα χωριά των δυτικών και νοτιοδυτικών Βαρδουσίων, στα βόρεια του ρου του Μόρνου και μέχρι την τεχνητή του λίμνη. Από δώ μπορεί κανείς να ξεκινήσει εκδρομικές εξερευνήσεις, είτε προς την Ευρυτανία μέσω του Κρίκελου, είτε προς τα βαρδούσια και την Οίτη μέσω της Γραμμένης Οξιάς.

                                                                                              ΧΩΡΙΑ ΒΑΛΤΟΥ

Τα χωριά του ορεινού Βάλτου δεν έχουν τουριστικές υποδομές, αλλά είναι πολύ όμορφες διαδρομές που οδηγούν είτε προς τα Αγραφα, στα ανατολικά, είτε προς τα ορεινά της Αρτας, στα βόρεια.

       ΤΟΞΩΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΟΤΙΒΑΣ

Το γεφύρι της Αρτοτίβας κατασκευάστηκε κατά την Α΄ Ενετοκρατία 1407-1499 σε σχήμα τοξωτό και είναι λιθόκτιστο με ασβεστοκονίαμα. Βρίσκεται σε ιδιαίτερη θέση, στο στενότερο σημείο του ποταμού Ευήνου λίγο πριν συναντήσει τον παραπόταμό του Κότσαλο.

 

 

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Αδελφών Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, Αγρίνιο, 30131
26410 74500

espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.