Σύνδεση

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου

  Μεσολόγγι

Satelite Map



Δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες ανεβασμένες από χρήστες γι'αυτή την επιχείρηση

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου ξεκινάει τις δραστηριότητες του το 1967, ενσωματωμένος τότε στον Αθλητικό Σύλλογο «Χαρίλαος Τρικούπης». Το 1977 αποκόπτεται από το Σύλλογο  «Χαρίλαος Τρικούπης» και ιδρύεται επισήμως με το όνομα  «Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου» και έμβλημα τη Μεσολογγίτικη βάρκα (γαΐτα) με το πανί. Την ίδια  χρονιά μαζί  με 15 αλλά σωματεία ιδρύουν τη σημερινή Κολυμβητική Ομοσπονδία (Κ.Ο.Ε) και συγχρόνως γίνεται μέλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας  (ΕΚΟΦΝΣ) όπου και αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης προπονούνταν έλλειψη κολυμβητηρίου στα δυτικά του λιμανιού απ’ όπου πήρε το όνομα της η περιοχή.
Σχεδόν όλο το Μεσολόγγι αγκάλιασε την ομάδα αυτή, η οποία μεγαλούργησε, με αποκορύφωμα το 1986 οπότε και ανεβαίνει στη Β΄ εθνική κατηγορία την σημερινή Α2. Δυστυχώς το Μεσολόγγι δεν κατόρθωσε να αποκτήσει κολυμβητήριο, το οποίο αποτελεί και διακαή του πόθο.

Σήμερα οι δραστηριότητες του ΝΟΜ είναι Κανόε Καγιάκ  Ήρεμων Νερών, Υδατοσφαίριση (η ομάδα αγωνίζεται στην Δ΄ εθνική κατηγορία, αποτελώντας τη μοναδική ομάδα του νομού), Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θάλασσας και  Αυτόνομη Κατάδυση.

Ο ΝΟΜ τα τελευταία  χρόνια ανέπτυξε με τις σχετικές εγκαταστάσεις, την Ιστιοπλοΐα  και το  Κανόε Καγιάκ Ήρεμων Νερών, εκμεταλλευόμενος το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, τα ήρεμα και αβαθή νερά της ιστορικής λιμνοθάλασσας.

Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα ο ΝΟΜ, ανέδειξε πρωταθλητές σε πανελλήνιους αγώνες Κανόε Καγιάκ, διοργανώνει σημαντικά αθλητικά γεγονότα (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ Ήρεμων Νερών κάθε Αύγουστο και διασυλλογικούς αγώνες), λειτουργεί Σχολή Ιστιοπλοΐας και συμμετέχει σε  Ιστιοπλοϊκά ράλι.

Στόχοι του ΝΟΜ είναι η ανάδειξη της περιοχής σε διεθνές Ναυταθλητικό-Προπονητικό κέντρο και η ανάπτυξη του οικοτουρισμού στο μοναδικό  λιμνοθαλάσσιο οικοσύστημα. Ήδη Εθνικές ομάδες και Αθλητικά σωματεία της Βουλγαρίας, Σερβίας, Ουγγαρίας , Κύπρου και Ελλάδας έχουν επιλέξει τα νερά μας για προετοιμασία. Τελειώνοντας το Δ.Σ  ΝΟΜ  ευχαριστεί όσους στηρίζουν την προσπάθεια του και ειδικά τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους!!

  Επωνυμία:
Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Κοτσίρης Μάκης
  Διεύθυνση
Λιμάνι Μεσολογγίου
  Τ.Κ.
30200
  Πόλη
Μεσολόγγι
  Τηλέφωνα
2631023446
Κινητό Τηλέφωνο:
6948005534
  Fax
2631026970
  E-mail
nommes@live.com
  URL

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος Επιχείρησης

Θάλασσα

Θάλασσα

Ιστιοπλοΐα
Θαλάσσιες δραστηριότητες, αθλήματα
Καταδύσεις
Κανό Κωπηλασία , Όρθια κωπηλασία

  • Δεν υπάρχουν κριτικές γι'αυτή τη δραστηριότητα

   
espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.